Twinings Green Tea Collection

Twinings ilk tattığımdan beri, her türlü çay çeşidiyle hoşuma giden bir marka olmuştur. Eskiden bulması zordu ama şimdi büyük marketlerde satılıyor. Fakat her zamanki gibi oldukça pahalı tabii ki.. Duty Free’lere gitme şansım oldukça collection türlerini almaya çalışıyorum. Farklı türlerde çay tek bir kutuda oluyor iyi oluyor. Mis gibi koleksiyon işte 🙂

En son gittiğimde Green Tea Collection’ı aldım. İçinde 5 farklı çeşit yer alıyor. Her biri ayrı ayrı güzel. Şöyle tanıtayım:
-Green Tea And Lemon

Limon çayını tek başına sevmem pek ama yeşil çayla çok güzel olmuş cidden. Paketin favorisi değil ama keyifle içiliyor. Sevenleri beğenecektir.

-Early Grey Green Tea

Early Grey çaya bayılırım işte. Tek başına da sürekli tercih ettiğim bir türdür. Alırken yeşil çayla nasıl olur diye çok merak etmiştim. Valla çok güzel oluyormuş. Çok sevdim ben. Tavsiye ederim.

-Green Tea And Mint

Bu da seveceğimden pek emin olmadığım bir tattı ancak paketin favorilerinden seçtim kendisini. Mentol/nane tadı şüpheyle baktığım hâlde hiç rahatsız etmiyor. Çok leziz ve dinlendirici bir karışım olmuş. Ağızda güzel bir his bırakıyor. (Ne biçim anlatıyorum yahu, tv reklamı oldu adeta)

-Jasmine Green Tea

Önceki yazıları okuyanlar bu çayı sevdiğimi bilirler. Bu pakette de gayet başarılı. Demlemeye vaktim yok diyorsanız güzel bir tercih olacaktır (Bu diğerleri için de geçerli tabii). Hem çok beklettim acı oldu gibi bir endişeniz olmaz, demlemeden çok daha hafif oluyor bu poşet çaylar.

-Pure Green Tea

Bu da klasik yeşil çay işte. Üzerine söylenecek pek bir şey yok, her zamanki gibi 🙂 Uzakdoğulu amcaların içtiği en süper yeşil çaylar mıdır?? Değildir elbet ama gayet güzel bir tat yoğunluğu var hani. Doğadan, Lipton, Doğuş gibi çaylardan daha güzel bir aromaya sahip bana kalırsa. Ha ben Doğadan ve Lipton ürünlerini de çok severim o ayrı. Fekat Twinings biraz daha farklı. Bunu beraber içince anladım. Zevktir, damak tadıdır bir şey diyemem kimseye tabii.

Ayrıca bu Collection kutuyu açtığınızda her bir tür kendi içinde paketlenmiş oluyor, böylece satın alana dek kokusu, aroması kaçmıyor. Biraz daha özenli bir görüntü diyebilirim. Ha ben böyle yazıyorum, yılların çay tiryakisi ya da tat uzmanı mıyım? Yoo.. Tamamen amatör bir ruhla yazıyorum bu bilgileri 🙂 Tamamen kendi keyfim 😛

Velhasılı kelam ben beğendim, olur da rast gelirseniz size de tavsiye ederim. Bu Collection’ın bir de Classics olanı var. Onu da başka zaman anlatırım artık. Haydi bir tavşan kanı çay demleyin de için. Yeşil çay falan yalan yani 🙂



0 thoughts on “Twinings Green Tea Collection”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir