Sürü – Der Schwarm

Son kitabımı yaklaşık 1 ay önce bitirmiştim, artık içimdeki kitap okuma arzusu iyiden iyiye kabarmıştı. Ne kadar şanslıyım ki tam da o anda karşılaştım bu mavi göz ile.

Sürü 2009 yılında ülkemizde satışa çıkan bir bilim kurgu romanı. Bir ekolojik gerilim de denebilir aslında. Yazar Frank Schätzing bu romanı ile gerçekten bir başyapıta imza atmış, romanın film haklarını da Uma Thurman satın almış bile. IMDB’de filminin gösterime giriş tarihi olarak 2015 yılı yazılı.

800 sayfalık bu tuğla görünümlü kitap son yıllarda okuduğum en iyi kitap diyebilirim. Her an yanımda taşıyıp okuyabilmek için ihtiyaç duyduğum bir çok malzemeyi çantamdan çıkartmak zorunda kaldım.

Biraz konusundan bahsedeyim;

Son günlerde denizlerde sıradışı olaylar yaşanmaktadır, kaybolan balıkçılar, petrol arama ekiplerince farkedilen deniz tabanını istila etmiş garip organizmalar, deniz canlılarının özellikle de balinaların davranışlarındaki korkutucu değişim..olaylar birbirleriyle alâkasız gibi görünmekte ancak birkaç bilimadamı bu farklı olayları araştırırken hiç de beklemedikleri sonuçlarla karşı karşıya geleceklerdir.

Kitap bilim kurgu olsa da oldukça yoğun bilgi de içeriyor bu açıdan deniz, hayvanlar vb. gibi konuların meraklıları bu kitabı çok sevecekler diye düşünüyorum.

Bu kitabı okuduktan sonra denize bakarken bir daha düşüneceksiniz, bu kitabı okuduktan sonra bir balık gördüğünüzde aklınıza o gelecek. En güzel örneği kendimden vereyim; son günlerde Akdeniz’de bir doğalgaz arama yarışıdır sürüyor, tam da benim kitabı okumaya başlamam ile aynı döneme denk geliyor, böyle tesadüf olmaz olsun. Tırsıyorum, bunu okumadan anlayamazsınız, neyse..

Son sözüm;

Sizce okyanuslardaki canlıların ne kadarını biliyoruz?

Okuyun!



4 thoughts on “Sürü – Der Schwarm”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir