İrlanda’yı Pedallamaca

İrlanda’yı pedallamaca derken uzun bir bisiklet yolculuğu söz konusu değil maalesef. Buraya gelirken arkamızda bıraktığımız, İzmir’de yolumuzu gözleyen bisikletlerimizi İrlanda’ya getirdik. THY ile görüşmelerimiz apayrı bir macera olsa da sonunda başarıya erişti şükür. Gönül isterdi ki İzmir’de binelim, buraya kadar süre süre gelelim ama olmadı elbette…
bisikletler - thy

Sevdik okşadık, yemini suyunu verdik ve yeniden bize alışmalarını sağladık. Şimdi bu nemli diyara ayak uydurmaya çalışıyorlar.

İzmir’de sıklıkla Karşıyaka-Sasalı arasını gitmeye alışıkken burada biraz daha engebeli yollarda olacağız. İrlanda’da, diğer Avrupa ülkelerinde görmediğim kadar yürüyüş yapan ve koşan insan mevcutken sokaklar görece daha az bisiklete ev sahipliği yapıyor. Henüz aktif şekilde bisiklet süren birileriyle, topluluklarla sohbet etme ya da oturup bu konuyu araştırma şansım olmadı.
Donegal County Council, kaldırımları bölerek 200 km’lik bisiklet yolunu daha 2013 yazında yapmıştı.
Şüphesiz bölünen yollara bağlı kalınmayacak, aktif bir bisikletçinin hiç de dert etmeyeceği çok güzel rotalar var. Öncelikle Wild Atlantic Way var!
Henüz çok uzun yol gidecek güçte değilim ben. Bu yaz da bisikletlerle çok uzun süre ilgilenemeyeceğim için kısa süreli yolculuklarımız olacak muhtemelen. Ama arkadaşlarımıza kavuşmak her şekilde mutluluk verici.

Bizim velosipetler :)



0 thoughts on “İrlanda’yı Pedallamaca”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir