The Dark Hedges

the dark hedges_3

County Antrim, Portrush’taki hava gösterisinden sonra eve dönüş yolunda uğradık The Dark Hedges’a.
Dünya’nın en güzel ağaçlı yolları yazılarında mutlaka karşılaşacağınız yerlerden biri. Ayrıca Game of Thrones dizisinin de bazı sahneleri burada çekilmiş yakın zamanda. Şu sıralar daha da bir ünlü yani. Kuzey İrlanda gezisi yapacaksanız buraya da mutlaka uğramaya çalışın. Giant’s Causeway’e oldukça yakın bir konumda.

the dark hedges_2

Portrush’dan yaklaşık yarım saatlik uzaklıkta, tarlaların arasından karşınıza çıkıveriyor. 300 yıldır kökleri üzerinde olan kayın ağaçları tarafından saklanmış bir yol. Ağaçların, yer yer gökyüzünü görmeyi engelleyecek şekilde birbirlerine tutunmaları, dallarının biçimleri, yarattıkları ışık gölge oyunları gerçekten masal gibi bir görüntü oluşturuyor. Ağaçları 18. yy’de Stuart Ailesi dikmiş.
Yolun başına geldiğimizde fotoğraf çeken diğer insanları, park etmiş araçları gördük. Doğal olarak başı kalabalık. Fotoğraf çekmesi biraz zor olabiliyor, tam makineyi, kadrajı ayarlıyorsunuz, hop bir araba geliyor. Hah gitti derken bir diğeri karşıdan geliyor, insanlar poz vermek üzere yolda oluyor vs. derken uygun anlar yakalamak için epey beklemek durumunda kalabiliyorsunuz. Beklemekten yana sorun olmuyor gerçi manzara son derece etkileyici zaten.

the dark hedges_1

Başka zamanlarda gidip farklı hallerini de görmek üzere ayrıldık oradan. Yapraklar sarardığında, belki kar yağdığında, çiçekler açtığında yeniden ziyaret etmek istiyoruz ağaçları.

Ballymoney’de bulunan The Dark Hedges, Causeway Coastal Route olarak adlandırılan Kuzey İrlanda kıyı gezisi kapsamında görülebilecek yerlerden biri. Aşağıdaki haritadan ve bağlantıdan görebileceğiniz üzere bölge, seyahat açısından gayet güzel seçenekler sunuyor.

 

http://www.causewaycoastalroute.com/causeway-coastal-route.html

Ulaşım:

Bregagh Road, Ballymoney, Co. Antrim
Harita için buraya,
Ulaşım bilgileri için buraya,
Ayrıca ilgili olarak Portrush yazımıza da göz atabilirsiniz.


8 thoughts on “The Dark Hedges”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir