Bana Bir İnternet Sitesi Öğretenin #3 – Windguru

Bana Bir İnternet Sitesi Öğretenin adlı serimize bir guru ile devam ediyoruz. Karşınızda guruların gurusu WindGURU.

 Windguru, kendi deyimleriyle; öncelikle rüzgar ve uçurtma sörfü yapanlar olmak üzere herkesin kullanımına uygun bir hava durumu tahmin sitesidir. Ardından söyledikleri de sitede yer alan verilerin resmi veriler olmadığı ve hava durumu tahmininin oldukça zor bir iş olduğu. Sakın böyle dediklerine bakmayın, adamlara büyük saygım var. Hanım hanım! Saati saatine tahmin veriyorlar, daha ne istiyon?

Siteye girdiğinizde Spot Menu sekmesi açıktır. Buradan coğrafi bölge, ülke  seçeneklerini belirledikten sonra spot seçimine geliyoruz. Dedim ya sörfçülere yönelik bir site diye, spot seçimlerinde  sadece sahiller yer alıyor. Hemen kapatmayın, ücretsiz üye olarak dünya üzerindeki istediğiniz yeri haritadan seçip(ben evimin çatısını işaretledim) hava durumuna ulaşabilirsiniz. Alttaki fotoğrafta spot olarak Foça’yı seçtim, bakalım hangi bilgilere ulaşacağız..

Turkey-Foca  yazısının altında Forecast sekmesi seçili. Bakalım ne kadarlık tahmin veriyor, Su-08-15 h yani ayın 8’i pazar günü 15:00’den başlayıp 3’er saat aralıklarla perşembe gününe kadar gidiyor değil mi? Hayır bu tablo aşağıda da devam ediyor(ben ekran alıntısında bu kadarını aldım) aslında ayın 16’sı yani pazartesi günü saat 03:00’e kadar hava tahminini veriyor. Kesinlikle tatmin edici.. e peki hangi bilgileri içeriyor? Hemen bakalım; Rüzgar hızı, Ani rüzgar hızı, Rüzgar yönü, Sıcaklık, Rüzgar ile hissedilen sıcaklık, Havanın 0°C olduğu yükseklik, Bulut yoğunluğu(3 katman halinde), Yağış miktarı ve türü, Hava basıncı, Nem, ve Windguru puanı(bu puan havanın sörfe uygunluğunu gösteriyor, 3 yıldız çok çok iyi). Yaklaşık 3 yıldır kullanmaktayım bu siteyi, denize giderken, şehirler arası yolculuğa giderken, çalıştığım fabrikada üretimi planlarken bile kullandım ve tahminlerin yüksek oranda tuttuğunu söyleyebilirim.  Tahminden sapma olmuyor değil, yağmur saat 15:00’de başlıyor görünürken 1 saat erken ya da geç başlayabiliyor. Ben çok memnunum, tercih size kalmış. Bu 3 saatlik tahminlerin haricinde bir de saat başı tahmin veren ve 78 saatlik veri gösteren bir tabloları da var.
Sözün özü, adamlar yapmış, kullanmayanı döverler valla. Bundan sonra “ay şemsiye alsam mı”, “aman cekete gerek yok yeaa” demeden önce bir tıklayıverin.

Hepinize donsuz geceler diliyorum, ahaha 😀



0 thoughts on “Bana Bir İnternet Sitesi Öğretenin #3 – Windguru”

  • bizim meteoroloji sitesinden daha iyi nokta atışı yaptığı kesin. bir öğle üzeri deli gibi yağmur gösterdiği güneşli bir günde “yok yaa hava çok güzel yağmur yağmaz bence” derken verdiği saatte “şimdi çatıyı delecek bu yağmur” nidalarıyla kendilerini andığım ve o günden beri de meteorolojik verilere bakacağım tuttuğunda açtığım tek site oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir