Yemek vs. Coğrafya

Şöyle bir bakıyordum bloglara. Fotoğrafın biri dikkatimi çekti, açtım. Yazıyı okumadan önce fotoğraflara baktım. Dağ, tepe,  göl, yanardağ.  İzlanda’dan fotoğraflar.. Çok güzel, bayıldım. Fakat içimden ‘hem makro çekim hem böyle geniş alan nasıl oluyor acaba?’ derken nihayet yazıya döndüm. O da ne!? Yemekmiş bunlar.. Nasıl ya? (Sadece resimlere bakmakla olmadığını bir kez daha gördük 😛 )

Eszter Burghardt adlı Kanadalı/Macar sanatçı, haşhaş tohumu, hindistan cevizi tozu, kakao, süt, çikolata, kek vb. malzemelerle yaratmış bu sahneleri. Yeme de yanında yat sözü cuk diye oturuyor hani. Kesinlikle muhteşem olmuşlar. Yemek ve coğrafyanın bu kadar iç içe girdiği ortamlar nadirdir sanırım. Çok beğendim gerçekten. Çok çok başarılı, çok yaratıcı, acayip bir emek. İçtenlikle tebrik ediyorum. İştahım da kabardı ayrıca.. Undan, pudra şekerinden bulutlar, kekten dağlar, tepeler, çok güzel çok 🙂

Başka fotoğraflar için sitesine göz atabilirsiniz. Edible Vistas ve Wooly Sagas adında iki tane sergi var. Wooly Sagas’ta farklı malzemeler de var gibi. Galeriyi gezerken aklım gitti resmen. İşte fotoğraflardan birkaçı..

Haydi İzlanda’yı yiyelim!! 🙂

 



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir