Bana Bir İnternet Sitesi Öğretenin #2 – Emergency and Disaster Information Service

Kendimi bildim bileli Dünya’da meydana gelen olaylara duyarlı biriyimdir. Bu hâlim çoğu zaman “sana ne” ile başlayan cümlelerden oluşan yorumlara neden olmuştur. Bizim blogun takipçileri arasında benim gibi olanlar vardır elbet. İşte sizin Dünyamızda son günlerde neler olup bittiğini takip etmenize yarayacak bir internet sitesi;
Acil Durum ve Afet Bilgi Servisi.

https://rsoe-edis.org/eventMap

Bu site ile bir kuş gribi salgınının nasıl yayıldığını, tropikal bir fırtınanın izlediği yolu ve ilerleyiş hızını vs. bir çok gelişmeyi görsel olarak takip edebileceğiniz gibi ilgili ülke yetkililerinin konu ile ilgili açıklamalarını, hastalığın/kazanın/afetin teknik açıklamasını bulabileceksiniz.

Sitede genel olarak;  depremler, trafik kazaları ve uçak kazaları, kimyasal, biyolojik ve nükleer tehditler, ağır hava şartlarının neden olduğu olumsuzluklar, hayvan saldırıları gibi olaylar yer alıyor. Bunlar haricinde gezegenimize yaklaşmakta olan gök cisimleri, süpervolkan takip sistemi gibi daha ilginç konularda bilgiler de mevcut. Sitede sizi aşağıdaki gibi bir dünya haritası karşılıyor.

Haritada gördüğünüz simgeler yukarıda bahsettiğim acil durum ve afetleri belirtiyor. Üzerlerine tıklayıp detaylı bilgi alabilir, gelen sayfada açıklama vb. bilgilere ulaşabilirsiniz. Benim sık kullandığım internet sitelerinde ilk 10’a girdi bu site. Belki de uzun yıllardır gitmeyi planladığınız tropikal adada bir salgın hastalık var ve sizin haberiniz yok, deneyin derim..

Not: Bir olaya tıkladığınızda gelen balonda önce “details” kısmına tıklayın ardından açılan pencerede “descriptions” seçeneğini seçin, burada sizi detaylı bir açıklama karşılayacak.

Bitti.



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir