Fotogünlük #42 – 5 Dakikada Değişir Her Şey

Her ne kadar sebebi hava şartları olmasa da bugün iyi ki bir doğa yürüyüşü planlamamışız dediğim günlerden biri oldu. Yazılarımızda sıkça bahsettiğimiz hava değişimini bugün pencereden seyretme ve fotoğraflama şansı buldum. Soldaki fotoğraf ile sağdaki fotoğraf arasında tam olarak 1 saat fark var.
Sağdaki fotoğrafta kamerayı yağmurdan korumak için kadrajı aynı noktaya ayarlayamadım ancak yine de oldukça yakın; sağdaki resimin sol altında bulunan sarı renkli tarla soldaki resimin alt kısmının ortasına denk geliyor.
Siz siz olun Türkiye’deki karşılığı üşüdüğünü hissetmezsin oğlum hırkası olan yağmurluğunuzu mevsim ne olursa olsun yanınızdan eksik etmeyin..

Difference in 3 hours



0 thoughts on “Fotogünlük #42 – 5 Dakikada Değişir Her Şey”

  • Bir saat de bir şey mi, gerçekten beş dakkada değişiyor.

    Gözlemevinde 1790dan beri aralıksız alışan bir meteoroloji istasyonu var. Arada ben alıyorum okumaları. Sabah tam 9:00UT de alınan okumalardan biri de 8 üzerinden alınan bulutluluk oranı. Bakıyorum havanın 3/8 i kapalı; yazıyorum 3 diye. Diğer değerleri okuyorum, kaydediyorum, 5 ila 10 dk sonra bulutluluk oranı 7(mesela)!

    Yılda bir istasyonnu denetlemeye gelen bir meteoroli mühendisi var. Onunla konuşuyorduk geçen. Avrupadan öğrencileri staja getiriyorlarmış bulut oluşumları, türleri falan ile ilgili. Çok hızlı değiştiğinden, kısa vakitte çok örnek ile güzel uygulama yapılıyor dedi 😀

    • Hatırlıyorum meteoroloji istasyonunu. Bizi gezdirip anlatırken de çok hoşuma gitmişti. 200 yıllık bir hava durumu arşivi mükemmel bir bilgi birikimi.

      Burada en şaşırdığım şeylerden birisi bulutların hızı. Özellikle sahil şeridinde üzerimize doğru ilerleyen fırtınayı gördükten 5 dakika sonra fırtınanın dolu, yağmur ve rüzgarını vücudumuzda hissedip yine 5 dakika sonra çıkan güneşin tadını çıkarttığımızı biliyorum 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir