Bana Bir İnternet Sitesi Öğretenin #5 – Ian’s Shoelace Site

Bana Bir İnternet Sitesi Öğretenin adlı bu diziye yeni bir internet sitesi ile devam ediyoruz.
Adı Ian’s Shoelace Site yani Ian’ın Ayakkabı Bağcığı Sitesi.

ian

Bu sitede ayakkabı bağcıkları ile ilgili istemediğiniz kadar bilgiye ulaşabilirsiniz. Ayakkabı bağlamak fiiline ayakkabıyı giydikten sonra ayakta kalma süresi boyunca çözülmeyen ancak kullanım sonunda açılabilir bir düğüm ile sabitlemek olarak aşinayız. Aslında ayakkabı bağlamak, bağcıkların deliklerden geçirilmesi ile başlıyor. Bu siteyi bulana dek kullandığım ayakkabıların bağcıkları hali hazırda deliklerine geçirilmiş oldukları için  değiştirme ihtiyacı hissetmemiştim hiç. Ama siteyi inceleyip farklı farklı bağlama tekniğini görünce, aldım kucağıma ayakkabımı uygun olanların hepsini denedim diyebilirim. Öncelikle dikkatinizi çekmek istiyorum, bağcıkları öyle yerlerden geçirmek gerekiyor ki kafanızın karışmaması mümkün değil 🙂 Bu adam bunu nasıl akıl etmiş sorusu uyanıyor bünyede..

Sitenin ayrıntısına girmeden önce bağlamanın yanında bağcıklama fiilini de kullanacağımı ve bu fiilin bağcığın ayakkabının deliklerine geçirilmesi anlamına geldiğini belirtmek istiyorum. Muhtemelen bağcıklama diye bir fiil yok ancak tying ve lacing olarak ikiye ayrılan bu fiilleri kullanmam gerekiyor. Umarım sizi rahatsız etmez.

Sitede hem ayakkabı bağlama hem de bağcıklama ile ilgili farklı teknikler bulacaksınız. Ana sayfada sizi içindekiler bölümü karşılıyor. İlk karşınıza gelen Lacing Shoes bölümü. Bu bölümde yer alan Lacing Methods bölümünde 37 farklı bağcıklama tekniği bulabilirsiniz. Popüler bağcıklama teknikleri hareketli görüntülerle anlatılıyor, ben siteyi keşfettiğimde sadece renkli fotoğraflar vardı, gayet güzel olmuş yani. Bir bağcıklama tekniğinin yanında özellikleri bulunuyor. Ayakkabı bağcığınızın görünüşü, rahatlığı, basınç uygulayıp uygulamadığı, uçlarının normale göre uzun ya da kısa kalıp kalmayacağı, bağlama rahatlığı ile ilgili  çok faydalı bilgiler bunlar.
Solda gördüğünüz resim, sitedeki bağcıklama tekniklerinden biri. Yan taraftaki sayılar da aşamalar. Sitede bunların hareketlileri var tabii 🙂 Bağcıklamayı bitirdikten sonra ayakkabınız sağdaki gibi görünecek.

ian2

 

37 farklı bağcıklama tekniğinden kendinize uyanı bulduktan sonra bir de bağlama tekniklerine göz atmak isterseniz sizi Tying Shoelaces bölümüne alalım. Bu bölümde de 18 farklı ayakkabı bağlama tekniği bulacaksınız. Göreceksiniz ki bazıları monitör karşısında gözlerinizi bozmaya yol açacak kadar zor. Buradan da kendinize uyanı bulduğunuzda işlem tamam.

Ian’ın(fark ettim de baya “Lan yazmışım gibi olmuş” ehehe) sitesinde ayakkabı bağcıkları ile ilgili birçok bilgi de var, benden bu kadar haydi siteye marş marş. Ian abimize de azmedip bir bağcıktan bu kadar şekil çıkarttığı için teşekkür ederiz.



2 thoughts on “Bana Bir İnternet Sitesi Öğretenin #5 – Ian’s Shoelace Site”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir