Fotogünlük #27 – Irish Musluk

Fotogünlük’ün bu seferki konusu biraz farklı. Herhangi bir doğa güzelliği falan değil. Bildiğin (aslında bilmediğin) musluk 🙂

İrlanda’ya geldiğimizden bu yana  musluklarla ilgili garip bir durum vardı. Ülkenin büyük bir kesiminde lavabonun başında soğuk ve sıcak su muslukları birbirinden bağımsız olarak yer alıyordu. Birinden sıcak akarken birinden soğuk akıyor, hal böyle olunca ılık suya ulaşabilmek için kısa zamanda bir havuz problemini çözmek zorunda kalıyorduk. Tabii bu ikili musluk şimdi anlatacağıma göre oldukça basit kalıyor.

Bahsettiğim musluk sıcak ve soğuk su vanası olan bildiğimiz musluklardan(değil) aslında. Elimi ilk yıkama anımı hatırlıyorum, ellerime birşey oldu sanmıştım. Soğuk ve sıcak suyu aynı oranda açıp ellerimi suyun altına soktum, ılık suyla kavuşmalarını beklerken ellerim bir yanıyor bir donuyordu. N’oluyo ya falan derken ellerimi yıkadım ve unuttum gitti. Bu böyle birkaç defa daha tekrarlandı ve ben hep musluk bozuktur düşüncesi ile geçiştirmiştim. Kuzey İrlanda’da yaşayan arkadaşlarımızı ziyaretimiz esaansında bu muhabbet açıldı ve eğilip musluğun ağzına bakarsam sorumun cevabını bulacağımı anladım.. Musluğun ağzına eğildim, bir de ne göreyim, 2 farklı çıkış deliği var!

irishmusluk

Arkadaşım! Muhtemelen dökme demirden yapılmış olan bu boruyu içinde 2 farklı boru olacak şekilde üretmek, vanalardan gelen suyun birbirlerine karışacağı bir dizayna göre daha zor değil mi? Siz niye kastınız bu kadar? Tamam sana göre güzel bir dizayn olabilir de insan rahat rahat el bile yıkayamıyor bununla yahu!

Ben buna Irish musluk adını verdim, olur da yolunuz düşerse aklınızın bir köşesinde kalsın 🙂



0 thoughts on “Fotogünlük #27 – Irish Musluk”

  • Ingiltere’de de ayni maalesef. Artik bilmiyorum boyle iki cikisli miydilar ama hic bir zaman ilik suya ulasamadim.

    • Bana cok garip geldi acikcasi. Birkac kisi ile konustugumda onun cok eski bir musluk oldugunu soylediler.
      Bu iki ada ulkesi haricindeki ulkelerde de var midir acaba?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir