Zumrut Ada Irlanda

Olagan yogun hayatimiza devam ederken, kafamizi kaldirip oksijen bulamazken, gece mi gunduz mu ayirt edemezken hic ummadigimiz bir anda Irlanda ile karsilastik. Ve gundemimizde hayal edemezken, yillik iznimizde kendimizi burada bulduk. Amacimiz seyahat degildi fakat her haliyle guzel bir firsatti bu. Zira Irlanda en cok gormek, tanimak, yasamak istedigim ulkelerden biriydi ve bu cok guzel bir hayaldi.

Ucagin aldigi 100 kusur knot ruzgarla Dublin’e zamaninda inis yaptik. Kuzeyde yer alan Donegal (Dún na nGall) eyaletine dogru 3-4 saatlik bir kara yolculugumuz olacakti. Yolda olmak demek gormek demekti. Guzel!

Orada yasayan Hint bir amca goturdu bizi. Havalimani ile vardigimiz yere kadarki gordugum bina sayisi 20’yi gecmez sanirim. Zumrut Ada adina yakisir bicimde yemyesil bir doga.. Manzara gercekten enfesti.. Ancak bu arada gordugum evlerde yasayan insanlar ciddi stoklar yapiyor olmaliydi, 3 saat icinde 2 tane benzinlik disinda market vb bir yer yoktu zira. Tamam sehirlerarasi bir yoldan gidiyorduk fakat dusununce tuhaf geliyor yine de..

Yolda Birlesik Krallik’a hos geldiniz mesajlari alinca, Kuzey Irlanda tarafina gectigimizi anladik. Yol isaretleri, birimler ve levhalar da degismisti hemen.. Aracla gecislerde sorun olmuyormus pek ama ucakla inildiginde gumruk, vize vs soruluyormus.

Her taraf yesillik olunca, bu topraklarin ekilip ekilmedigini sorduk ama cogu kismi ekilmiyormus, sadece otlak. Gordugumuz koyunlar da Coyote’deki tombul koyunlar gibi, gidip sarilasi geliyor insanin 🙂

Derken Letterkenny (Leitirceanainn)’ye vardik. Bolgenin en buyuk sehri.. Bir universite olmasi da nufus ve cevreyi oldukca etkilemis tabii ki.. Diger yerlere oranla canli bir yer. Dikkatimi ilk ceken seylerden biri metro, tramvay, otobus vb. toplu tasima araci olmamasiydi. Metroyu anlarim da bari otobus olsaydi; herkes araba sahibi.. Benzinin litresi de 1.65€ kadar. Ancak taksi nispeten islek calisiyor diyebiliriz. 4.10 ile aciliyor ve 1 km yaklasik 5€ tutuyor. Daha ziyade yurumeyi tercih ettik biz. Yol kenarlari bogurtlen dolu oldugundan yiye yiye gittik 🙂

Devami gelecek..



5 thoughts on “Zumrut Ada Irlanda”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir