Doğa Yürüyüşü

(Fotoğrafların büyük halleri için üzerlerine tıklayınız.)

İzmir’de Pazar günleri ne yapılır? Her Pazar kendimi enerjisiz ve kötü hissediyordum, bunun üzerine Pazar günlerimi elimden geldiğince ve uygun olduğum kadar doğada değerlendirmeye karar verdim. Biraz araştırma yaptım, meğer İzmir’de ne kadar çok doğa sporları kulübü varmış, ağzım açık kaldı. İş yerinden bir arkadaşımın da üyesi olduğu Patikatrek Doğa Sporları Eğitim Merkezi ile bir deneme gezisine katıldım. Bu ilk gezide, aşağıda fotoğrafı görünen yaklaşık 900 metre yüksekliğindeki zirveye çıktık ve toplamda 22 km yürüdük. Açıkçası ilk gezi için oldukça ciddi bir yürüyüş olmuş, bunu daha sonra anladım.

İzmir sakin bir şehir olsa da hafta içi stresinden ve şehirden uzaklaşmak çok iyi hissettirmişti. Pazar günümü evde ya da alışveriş merkezinde öldürmektense bu şekilde değerlendirmenin en iyi seçim olduğuna karar verdim.

Aradan 2-3 hafta geçtikten sonra uygun bir pazar günü gruba takıldım yine. Bu sefer İzmir-Balçova’nın arkasında kalan ve Çatalkayalar olarak bilinen dağların arka tarafındaydık(alttaki fotoğraf). Mevsim, sadece adıyla orada olmadığını güneş ortamdan kaybolduğu anda hissettiriyordu. Öğle vakti mola yerimizde yaktığımız ateşte yanımızda getirdiğimiz sucukları pişirdik, fazla ayrıntıya girmeyeyim, ağzım sulandı. Gün içinde karşımıza çıkan dağ çilekleri ile tüm grup meyve ihtiyacını da karşıladı, hazırlıklı olduğum için yanımdaki matarayı çıkarıp dağ çileklerini özenle içine yerleştirdim, diabolo’ya dağ çileği getirmeden olur mu hiç 😉

Çatalkayalar gezimizi de Güzelbahçe’de bir kahvede içtiğimiz meyve suları ile sonlandırdık. İlerleyen günlerde yoğunluğum sebebiyle bir kaç hafta gezilere katılamadım.

Son katıldığım gezide ise yazının başındaki fotoğrafta da gördüğünüz gibi oldukça parlak bir ortamda gerçekleştirdik. Bozdağ’a gittik ancak kayak merkezi tarafında değildik, doğrudan ormanın içine daldık. Benim için mükemmel bir deneyimdi, derelerin üzerinde atlaya atlaya, karda düşe kalka yürüdük durduk.

Doğayla iç içe olmak insana tarif edilmez bir mutluluk, zindelik veriyor. Bunun sebebi yapılan spor mudur, temiz hava mıdır ya da genlerimize işlenmiş doğada yaşam içgüdüsünün tatmini midir bilemiyorum ama doğada olmanın bağımlılık yaptığı kesin.

Tüm bu güzelliklerinin yanında doğa yürüyüşleri oldukça dikkatli olunması gereken spor dallarından. Sonuç olarak yerleşim yerlerinden uzaklaşıyorsunuz ve başınıza gelebilecek basit kazalar bile kötü sonuçlara neden olma potansiyeline sahip. Bu nedenle doğa yürüyüşü ve diğer doğa sporlarının lisanslı bir grup ile yapılması çok önemli. Yazımı birkaç fotoğraf ile sonlandırıyorum.
(Fotoğraflar Pentax Optio W80 ile çekilmiştir.)
 
 İyi pazarlar.
 
 
 


0 thoughts on “Doğa Yürüyüşü”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir