Badem & Kayısı Yağı İle Gül Suyu

Bizim evde çocukluğumdan beri görürüm badem ve kayısı yağını. Bonus olarak da gül suyu. Kozmetik tarzı olaylara çok üşendiğim için yıllarca elimi bile sürmedim onlara. Ne doğru düzgün makyaj yapardım, ne cildime bir şey uygulardım. Öyle süs gibi bir şeydi benim için. Anneannem pek kullanırdı. Özellikle gül suyu ile yüzünü temizlerdi.

İşim gereği sık ve sürekli makyaj yapmam gerekiyor şimdi. Bir süredir kozmetik işine bayağı bir yoğunlaştım hâliyle. İlk defa evde duran o badem yağı, kayısı yağı dikkatimi çekti. Biliyorsunuzdur zaten, ufak şişelerde satılıyor her yerde. Badem yağı kirpiklere, göz çevresine falan iyi geldiği gibi, makyaj temizlemede çok başarılı imiş. Kayısı yağı ise cilde canlılık kazandırıp kırışıklıkları giderirmiş. Duyduğum şey buydu.

Rimeli çıkarırken  göz temizleyici losyon kullanırdım. Losyonla temizledikten sonra bir de badem yağını kullanayım bakalım diyerek pamuklu çubuğa damlattım birkaç damla. Sanki 10 dakikadır hiç temizlemiyormuşum gibi kirpiklerimden siyah boyalar çıkmaya başladı. Enee 2 adet çubuk iki ucuyla beraber simsiyah oldu. Minicik badem yağı amma da etkiliymiş! Tebrik ederim. Ayrıca losyonla temizlerken dökülen kirpiklerimde de bir kaç hafta içinde azalma gözledim ve memnun oldum.

Badem yağını bazen kayısı yağı ile de kullanıyorum. Kayısı yağı süper kokuyor tabii. Koridordan geçince “ay ne sürdün” diyor herkes. Ama henüz kırışıklıklara iyi geldiğine dair kesin bir şey söyleyemem tabii. Fakat yağ işte sonuçta, çözüveriyor boyayı. Biraz da keskin bir şey, yakıyor ve geriyor cildi biraz. Pamuğa önce birazcık su sonra bu yağı damlatıyorum. Bu germe olayı kırışıklarla ilgili olabilir, bilemeyeceğim şimdilik. Neyse amaaan. Sonuçta temizlediklerini görüyorum, faydalı olduğuna da inanıyorum. Yetiyor bana.

Ha bir de gül suyundan bahsedeyim. Esasen çok da aram yoktur bu su ile, kokusu falan da pek çekmez beni. Fakat deniyorum evde, güzel oluyor gayet. Yani temiz dediğim cildimden bir posta daha kir çıkarıp arındırıyor. Heyt bee.. Halt etmiş x marka temizleme sütü, suyu. Başarılı bir tonik. O yüzden hoş beş olmasam da kullanıyorum sıklıkla. En azından iyi hissettiriyor yani. Doğal bir şey kullanıyorum mutluluğu da oluyor. Tavsiye ederim. Hatta ilgili ve hevesli kişiler gül suyunu kendileri de yapabilirler, bir sürü yöntemi var. Bizimkiler yaz zamanı bahçedeki güllerden yaparlardı, pek keyifli oluyor.



0 thoughts on “Badem & Kayısı Yağı İle Gül Suyu”

  • Bu kayısı yağını bir ara ben de kullanırdım. Ama yirmilerin başında olduğum için galiba, hiçbir faydasını görememiştim 🙂 Acaba yeniden başlasam mı ne yapsam?

    Gülsuyununsa ciltte tüylenme yaptığını duymuştum bir yerlerden ama ne derece doğru bilemiyorum… Kokusu cidden hoş ama 🙂

    Ben de nerdeyse hiçbir şey kullanmıyorum cildim için. Yaş otuza doğru gidiyor ama beni bayıyo böyle şeyler yaa… Bir tek güneş kremi sürüyorum dışarı çıkarken; bir de çok kuruduğunu hissedince biotherm’in su bazlı bir nemlendiricisi var yeşil yeşil bişiy böyle, ondan sürüyorum, that’s all… bakalım nereye kadar böyle gitcez? 😛

    • valla işte ben de 15 gün öncesine kadar aynı idi. hâlâ da çok farklı sayılmam hani. çok üşeniyorum bu işlere 🙂 fakat şimdi sürekli makyaj yapmak durumundayım. bundan ötürü de cildime ayrı bir şey sürmesem bile en azından iyi temizleyeyim makyajı diyorum. o yüzden en çok makyaj çıkarmada kullanıyorum. öyle ayna karşısına geçeyim onu süreyim bunu süreyim diyemiyorum. çok zahmetli yahu.

      tüylenme köşe bucak kaçtığım bir şey yaaa, böhüü olmasın öyle. ama çıkardığım makyajın üstüne yüzümü de yıkadıktan sonra gül suyu ile silip de hâlâ makyaj artığı görünce yuh diyorum amma girmiş gözeneklere 🙂 bir de rimelle beraber kirpiklerim yok olacak korkum oluştu nedense eheh.. bakalım benim de bir şeyi uzun süre sürdürebildiğim görülmemiştir. hep birlikte seyredeceğiz 😛

  • BENDE GÜL SUYU VE TATLI BADEM YAĞININ ÇOOK FAYDASININI GÖRDÜM İŞTEN EVE DÖNÜNCE YÜZÜMÜ YIKADIKTAN SONRA PAMUĞA BIRAZ GUL SUYU VE BADEM YAGI DAMLATIP SILIYORUM TEMIZLEMEDE BIREBIR CILDIMI CANLANDIRIYOR AYRICA BADEM YAĞI DÖKULEN KIPRIKLERIME ÇOK IYI GELDI TAVSIYE EDERIM YANII:)

    • Bu kadar rahat, yani en azından iş açısından rahat, zamandan sonra tekrar işe, resmiyete bürünmek cidden zor olsa gerek.. Kayısı yağlarından sonra bu konuda birçok şey öğrendim iş çevresi sayesinde ama bloga pek bir şey yazmadım açıkçası..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir